Jamie Smart  - Vad är De Tre Principerna?

Jamie Smart  - Vad är De Tre Principerna?


Jamie Smart - Vad är De Tre Principerna?

I den här insiktsfulla videon diskuterar Jamie Smart de tre principer som Sydney Banks lade fram och som skiljer sig från principerna för goda idéer. Smart förklarar att principerna om sinne, tanke och medvetande är vetenskapliga principer som kan jämföras med gravitationsprincipen. Liksom naturlagen, gravitationsprincipen, beskriver de tre principerna en grundläggande lag i människans natur som existerar oberoende av tro eller åsikt.


Smart utvecklar principen om tanken, som är den kraft som formar vår uppfattning av världen. Våra hjärnor bearbetar sensoriska data och konstruerar sedan en verklighet utifrån vad som måste finnas där ute för att förklara dessa data, och tanken är den kraft som driver denna process. Medvetandet ger oss sedan en upplevd erfarenhet av denna verklighet. Smart lyfter fram att tankeprincipen inte är identisk med tankar eller tänkande, utan snarare en immateriell energi eller intelligens som skapar verkligheten i realtid.


Smart menar att om vi inser att vi ständigt upplever tankens princip i handling kan det hjälpa oss att bli mer medvetna om det nuvarande ögonblicket och vårt sanna jag. Vårt äkta jag är enligt Smart medvetande eller den intelligenta energin bakom livet. Att förstå hur våra upplevelser skapas och vilka vi verkligen är kan vara bland de mest värdefulla insikter vi får.


Sammanfattningsvis gör Smart tankeväckande utforskning av de tre principerna och hur de kan hjälpa oss att förstå karaktären av vår erfarenhet och vår position i världen den här videon till ett måste för alla som är intresserade av personlig tillväxt och utveckling.