Det fungerar endast på ett sätt - [Videoserie]

Det fungerar endast på ett sätt - [Videoserie]

En videoserie i tio korta delar. Dr. Keith Blevens förklarar hur det mänskliga sinnet endast fungerar på ett sätt. Och hur värdefullt det är för människor att förstå denna logik.


Del 1 - Det finns en logik bakom den mänskliga upplevelsen av livet


I den här videon delar Dr. Keith Blevens med sig av sanningen om en redan existerande logik som förklarar alla människors upplevelser och känslor. Dr Blevens förklarar hur denna logik fungerar, inte vad du ska göra åt den. Denna logik är avgörande för oss alla, och han ger en beskrivning av den. Denna logik är oföränderlig och konstant, den kan inte manipuleras, och den är ett systemiskt och universellt sätt som människor upplever och känner saker på. Den har alltid funnits och kommer alltid att finnas, och den förklarar varför människor känner som de gör.


Del 2 - Från platt till rund jord


I videon diskuteras Dr. Blevens idén om att det finns en logik som förklarar våra upplevelser och att denna logik är konstant. Han ger exempel på teorin om den platta jorden, som man trodde på i årtusenden innan man upptäckte att jorden faktiskt var rund. Människors övertygelser, beteenden och handlingar under den tid då teorin om den platta jorden gällde var annorlunda än efter upptäckten av att jorden var rund. Logiken som förklarar den mänskliga upplevelsen av livet kan liknas vid en sådan upptäck.


Del 3 - Att skilja ut vad som är sant från vad som är falskt


"Känslor kommer från det som händer oss" eller "känslor kommer från vårt tänkande om det som händer oss". Dr. Blevens uppmanar tittaren att reflektera över dessa påståenden och avgöra vilket av dem som inte är sant. Han avslöjar att det första påståendet inte är sant och förklarar hur denna insikt påverkade honom och hans förståelse av förhållandet mellan tankar och känslor. Dr. Blevens betonar vikten av att skilja ut vad som är sant från vad som inte är sant för att få insikt och förståelse.


Del 4 - Att se det logiska i var dina känslor kommer ifrån


I videon diskuteras förhållandet mellan tankar och känslor och hur de är oskiljaktiga. Dr. Blevens presenterar ett visuellt diagram som visar att känslor kommer av att man tänker i stunden och att det finns en logisk inkonsekvens mellan att tänkande och känsla är separata enheter. Videon lyfter fram vikten av att förstå denna enhet mellan tanke och känsla, eftersom det kan leda till en bättre förståelse av sig själv och andra. Talaren beskriver några av konsekvenserna av denna enhet, inklusive potentialen för destabiliserande och egoistiska upplevelser när tänkande och känsla är artificiellt separerade. Videon avslutas med att betona vikten av att erkänna och acceptera denna sanning som en värdefull och centrerande erfarenhet.


Del 5 - När vi missförstår hur vi fungerar lider människor


I den här videon betonar Dr. Blevens vikten av att förstå att det finns ett oskiljaktigt samband mellan tanke och känsla, vilket är ett naturligt fenomen som inte behöver någon mänsklig inblandning för att vara sant. Han förklarar att detta faktum har automatiska implikationer som är inbyggda i dess sanning, och att det inte finns något som kan göras för att skilja tanke från känsla.


Del 6 - När vi förstår hur vi fungerar återfår vi vår balans


I den här videon diskuterar Dr. Blevens konsekvenserna av en insikt om hur vi fungerar psykologiskt. De förklarar att denna insikt hjälper individer att förstå varifrån deras känslor kommer, vilket gör att de kan lugna ner sig och återfå sin balans. Han delar med sig av ett personligt exempel på hur hans fru hjälpte honom att inse att hans känslor kom från hans tänkande, snarare än från de specifika frågor som han tänkte på. Denna insikt hjälpte honom att lugna ner sig och gjorde en massa onödigt och ologiskt tänkande överflödigt.


Del 7 - Det finns bara ett "ställe" där du kan se denna logik


Videon handlar om vikten av att vara närvarande i det aktuella ögonblicket för att få insikter och förstå sanningen och logiken om den mänskliga upplevelsen. Det nuvarande ögonblicket är den enda plats där man kan se denna sanning. Att vara närvarande i nuet hjälper till att korrigera sig själv och identifiera ohälsosamma tanke- och känslomönster. Känslor kan inte orsakas av yttre faktorer utan endast av ens eget tänkande om dem. Sanningen om detta kan hjälpa till att hantera potentiella risker och problem på ett lugnt och rationellt sätt.


Del 8 - Separata verkligheter


I den här videon diskuteras begreppet separata verkligheter, som innebär att alla har sitt eget unika sätt att tänka och uppleva världen. Denna insikt hjälpte Dr. Blevens att själv släppa tanken på att andra borde tänka som han själv, och istället utvecklade han en djupare känsla av medkänsla och kontakt med andra.


Del 9 - Bortom positivt tänkande


Dr. Blevens samtalar om psyko-logiken i hur vi fungerar och hur det kan bli lättare att hantera och möta sanningen om man förstår detta. Han förklarar att vi inte behöver använda positivt tänkande eller försöka tänka annorlunda, utan att de istället har hittat ett sätt att förstå livet genom insikt. Dr. Blevens betonar vikten av att vara i det nuvarande ögonblicket och inte tänka på att man vill att saker och ting ska vara annorlunda eller att man känner sig frustrerad över livet. Han förklarar att frustration är ett resultat av hur vi tänker om saker och ting och att detta inte kan förändras men kan däremot förstås djupare.


Del 10 - Den psykologiska polstjärnan


Dr. Blevens betonar sanningens makt och betydelse och säger att den kan förändra en person på ett sätt som han eller hon inte kan förutse eller föreställa sig. Sanningen kan ge frihet och nya sätt att uppleva världen, vilket leder till personlig tillväxt och utveckling. Han lyfter också fram det ständiga och oskiljaktiga sambandet mellan en persons tankar och känslor, vilket är en sanning som fungerar som en psykologisk polstjärna. Även om en person kanske glömmer att läsa av denna polstjärna kommer den alltid att vägleda honom eller henne.


Om Dr. Keith Blevens, Ph.D.


Läs mer på www.detreprinciperna.se