Den verkliga orsaken till ångest och oro och hur man övervinner den

Den verkliga orsaken till ångest och oro och hur man övervinner den


Den verkliga orsaken till ångest och hur man övervinner den


Ångest och oro är en känslor som vi alla upplever från tid till annan, och det kan vara ett försvagande tillstånd som påverkar vårt dagliga liv. I den här videoutskriften från "The True Cause of Anxiety and How to Overcome it" lär vi oss att ångest inte orsakas av yttre faktorer eller innehållet i våra tankar utan snarare av volymen på vårt tänkande. Den här förståelsen kan hjälpa oss att övervinna ångest och leva ett fredligare liv.


Den fundamentalt felaktiga förutsättningen

Den skotska mystikern Syd Banks sade en gång att om du känner dig orolig, så mår du dåligt. Men om du inte projicerar denna känsla på något utanför dig är du mentalt frisk. Banks påpekade att vi lever i en känsla av tankar, inte i en känsla av omständigheter. När vi projicerar våra känslor på våra omständigheter försöker vi fixa saker och ting utifrån en i grunden felaktig utgångspunkt. Det är inte konstigt att våra ansträngningar ofta misslyckas.


Den verkliga orsaken till ångest

Den verkliga orsaken till ångest har inte något att göra med världen eller innehållet i vårt tänkande. I stället är det volymen på vårt tänkande. Dr Ken Manning var skeptisk när han först stötte på Inside-Out-förståelsen och -de tre principerna som terapeutisk metodik. Han tyckte att människor var för komplicerade för en så enkel modell. Han fick dock en insikt som fick honom att ändra uppfattning. Han insåg att alla i grunden är okej, men att vi allt för ofta övertänker många saker och ting. När vi har för många tankar per minut börjar vi känna oss oroliga.


Vår sinnesvarvningsmätare

Analogier kan vara till hjälp för att förstå komplexa begrepp. Dr George Pransky använde sig av en analogi med en varvräknare för våra sinnen. Om vårt sinne har 0-50 tankar per minut upplever vi mycket lugn, tystnad och vila. Om vårt sinne har 50-150 tankar per minut upplever vi ett flöde, precis tillräckligt mycket tänkande för att kunna hantera det vi har på vårt bord. Detta intervall är livets hastighet, och vi hanterar livet väl, med en sund funktion och trevliga känslor. Men när vårt sinne går upp i 150-250 tankar per minut börjar vi känna oss lätt oroliga, men vi kan vänja oss vid denna nivå av oro. När vårt sinne går upp till 250-350 tankar per minut, tappar vi kontrollen, känner oss ihållande oroliga och lägger vår ångest på yttre faktorer. Vid 350 eller fler tankar per minut börjar vi oroa oss för vårt tänkande och drabbas av panikattacker, utbrändhet, depression eller känslolöshet.


Att övervinna ångest

Om vi förstår att den verkliga orsaken till ångest är volymen på vårt tänkande kan vi övervinna ångest. Vi behöver inte sätta vår ångest på externa faktorer eller innehållet i våra tankar. Istället behöver vi sakta ner vårt tänkande. Det kan vi göra genom meditation, motion, att tillbringa tid i naturen eller ägna oss åt en hobby. Vi kan också söka professionell hjälp om vår ångest är allvarlig. Även om medicinering kan vara till hjälp är det inte ett universalmedel. Det är viktigt att förstå att den verkliga orsaken till vår ångest är vårt tänkande och att vidta åtgärder för att bromsa vårt tänkande.


Sammanfattning

Ångest är en vanlig känsla som drabbar många av oss. Den verkliga orsaken till ångest är dock inte yttre faktorer eller innehållet i våra tankar. Det är volymen på vårt tänkande. Genom att förstå detta kan vi vidta åtgärder för att sakta ner vårt tänkande och övervinna ångest. Vi kan leva fredligare liv genom att förstå att vi i grunden är okej och att vi inte behöver sätta vår ångest på externa faktorer. Vi kan övervinna ångest genom att ta hand om vår psykiska hälsa och söka professionell hjälp vid behov.


Läs mer på www.detreprinciperna.se