Den VERKLIGA källan till stress - Del 1 av 3

Den VERKLIGA källan till stress - Del 1 av 3


Den verkliga källan till stress Del I - Att förstå stress och psykisk hälsa

Klicka här för att gå till DEL 2 av denna videoserie

Klicka här för att gå till DEL 3 av denna videoserie


Känner du dig stressad? Du är inte ensam. Många människor lider av höga stressnivåer och det påverkar deras psykiska hälsa. I det här blogginlägget kommer Dr. George Pransky att beskriva den verkliga källan till stress och hur den påverkar vårt mentala välbefinnande.


Den historiska förståelsen av fysisk hälsa

Före 1900-talet var den fysiska hälsan hos människor i världen mycket dålig. Hygienen var dålig och människor förstod inte bakterier. De behandlingar de hade var ineffektiva, och människor dog av förorenat vatten och smittsamma sjukdomar. Spädbarnsdödligheten var hög och den förväntade livslängden låg.


Paradigmskiftet inom fysisk hälsa

I och med upptäckten av bakterieteorin förändrades allting. Människor började sterilisera instrument, uppmärksamma sanitet och utveckla antibiotika. Hälsonivån i världen gjorde ett betydande språng, och människor började leva längre och må bättre.


Den nuvarande förståelsen av psykisk hälsa

Nivån på psykiskt välbefinnande och psykisk hälsa i världen är låg. Människor accepterar stress som en del av livet, och en hög stressnivå anses vara normal. Antalet psykofarmaka som används, skilsmässofrekvensen och graden av ångest tyder alla på att den psykiska hälsan är lidande.


Definition av stress

När vi talar om stress talar vi om upplevd stress, något som en person känner, en känsla av spänning och press. Stress är definitionsmässigt inte något bra. Inte ens en liten del av stress är något bra. Människor presterar inte bra när de är spända.


Den nya förståelsen av stress

Anledningen till det låga psykiska välbefinnandet och de höga stressnivåerna är att människor inte förstår varifrån stress kommer eller vad den är. Den nya förståelsen av stress är att den skapas av vårt eget tänkande. Våra tankar skapar våra känslor, och våra känslor skapar vår stress. Att förstå detta förhållande banar väg för människor att ha mycket låga stressnivåer och höga förväntningar på sitt eget välbefinnande.


Sammanfattning

Sammanfattningsvis är nivån på psykiskt välbefinnande och psykisk hälsa i världen låg eftersom människor inte förstår varifrån stress kommer eller vad den är. Den nya förståelsen av stress är att den skapas av vårt eget tänkande. Att förstå detta förhållande kan hjälpa människor att få mycket låga stressnivåer och höga förväntningar på sitt eget välbefinnande. Genom att förstå tankar och känslor kan vi minska våra stressnivåer och förbättra vår psykiska hälsa. Håll ögonen öppna för del två, där vi kommer att utforska den nya förståelsen av stress mer i detalj.


Klicka här för att gå till DEL 2 av denna videoserie

Klicka här för att gå till DEL 3 av denna videoserie


Läs mer på www.detreprinciperna.se